Van eigen erf

Koeboer Dennis en zijn Annette ondernemen op een bijzondere plek, die al vanaf 1272 wordt bewoond. Als vijfde generatie van de familie Rerink hebben ze hun gehele bedrijfsvoering zoveel mogelijk gericht op de natuurlijke kringloop om het erfgoed ook voor de volgende generaties te kunnen behouden en doorgeven. Alle producten die daaruit voortvloeien dragen dat kringloopprincipe in zich.

Rundvlees van het Brandrode Rund

Koeboer Dennis verzorgt met respect en toewijding een kudde unieke Brandrode Runderen. Dit authentieke Oudhollandse ras heeft de oerinstincten van een echte koe nog sterk in de genen. De Brandroden lopen op kruidenrijke landerijen, waar ze in alle rust gelegenheid krijgen om zich te ontwikkelen in een natuurlijke kudde. Onze werkwijze is biologisch gecertificeerd (Skal), dus zonder gebruik van kunstmest, bestrijdingsmiddelen en preventieve antibiotica. Het vlees waarvoor de runderen uiteindelijk worden gehouden is van zeer hoge kwaliteit: smaakvol met een oorspronkelijke structuur, heerlijke geur en fijne malsheid.

Ambachtelijke producten van rundvlees

Wanneer een rund wordt geslacht, worden de technische delen in zijn geheel verwerkt in de eigen keuken. Daarbij is ons streven om niets verloren te laten gaan. Chefkok Leen en zijn team maken de (h)eerlijkste producten, zoals pastrami, bouillon, stoofpot, Bolognese saus en harde worst.

Honing van de Zwarte bij

Naast koeien is Dennis ook gek op bijen. Hij heeft momenteel zes volken van de Zwarte bij, een inheemse soort die moet opboksen tegen de productievere honingbij. De honing smaakt elk seizoen weer een tikkeltje anders.

Walnoten

Enorm gezond en nog lekker ook: de walnoot. Op het erfgoed staan enkele oude walnotenbomen die ons elk jaar weer verrassen met een prachtige oogst.