Buurboeren

In Noordoost Twente maken boeren en verwerkers prachtige voedingsproducten. Je moet ze alleen wel weten te vinden. Koeboer Dennis helpt je op weg. Hij selecteert niet persé biologisch(-dynamische) bedrijven, maar wel producenten die onder meer actief bezig zijn met het onderhouden van een gezond bodemleven, de instandhouding van het coulisselandschap en haar biodiversiteit, het zorgen voor een sterk dierwelzijn en het terugdringen van zoveel mogelijk synthetische middelen.

Veldhoeve kip

Smaakvol kippenvlees komt van de Veldhoeve in Albergen. Marc en Annet ten Velde fokken hun eigen ras: de Twentse Blauwe. Ze hebben het hele proces van ei tot volwassen kip in eigen hand en werken met passie en plezier tussen hun kippetjes. Gebruik van antibiotica is 100% uitgesloten. Hier ontdek je meer over hen.

IJsboerderij De Bölte

Op IJsboerderij De Bölte in het mooie Nutter bereidt Frans Steggink vers ijs van vruchten, groenten en ingrediënten uit het seizoen. Hij heeft inmiddels ruim 450 smaken tot zijn beschikking, allemaal vrij van chemische geur-, kleur- en smaakstoffen.

De Witte Raaf

De Witte Raaf is een biologisch tuinbouwbedrijf gelegen in het hart van landgoed Singraven in Denekamp. In deze mooie omgeving op goede esgrond wordt al ruim 20 jaar de meest fantastische, biologische groentes geteeld. Het is een heerlijk adres voor een groente-abonnement om thuis culinair te worden uitgedaagd.